Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt bidrag till årets antologi


När åren vill andas ut

 

 

Månen är mitt sällskap 

i den sena afton

ser mig öva på mitt namn 

 

In memoriam

 

tidevarven försvann så fort

i minnet bevarat

mest misstag jag begått

 

vinden fäster en tår på min kind

avslöjar ett beslöjat ego

vänder mig mot ångestögat 

som stirrar ilsket rött

 

vad vill du mig

vad vill du förgöra

 

natten är för lång

vägrar böja sig för gryningen

när ska gryningen besegra natten

 

läser mörkrets lyrik

gång på gång

 

jag vet att en dag finns för mig i morgon

i morgon ska jag inte dö

jag vet det men jag vet det ändå inte

 

för tiden andas ännu hårt

ur mitt spända bröst 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-11-04 16:31



Bookmark and Share


  Stisse
Lysande dikt om brottningen med ångest. Men i gryningen och ljuset spricker monstret. Det finns en dag för oss i morgon. Detta känns hoppfullt.
2020-10-23

  ResenärGenomLivet VIP
Ovissheten kan ge ångest...fint beskrivet här...
2020-02-01

  Alysse VIP
Vemodigt, sorgset
men ändå finns det hopp
känslofylld text
som berör
2019-11-06

  axveronika
fint skrivet. "tiden andas ännu hårt" - fin mening
2019-11-05

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit djup och känsla i en strimma hopp! .)
2019-11-05

  Marita Ohlquist VIP
I mörkret finns en strimma av ljus!
Bra skrivet.
2019-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat om tid som gått förlorad i ångestens armar. Ändå anas en strimma av hopp.
2019-11-04

  Solstrale VIP
känner sorg och smärta med önskan det brister ut ett hopp!
2019-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP