Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ligger en drottning i vår säng

Drottning Siri Mobile Iphonea Ipad
är inte tillgänglig
Inte mottaglig för frågor och svar
Reserverad för sig själv och sina egna behov

Här skall aktiveras
med sladdar och batterier
Värme i rumpan
Electricitet i håret
En urladdad drottning är värdelös
en laddad är gudalik

Men kan vi inte sova nu
Bara du och jag
Låt oss vara offline tillsammans
utan drottning Siri som huvudperson

Men herregud hon håller ju på att dö
tänk om hon somnar totalt
tänk om hon lämnar hela världen utanför
och vi ligger bara här och sover

Okey vi lägger oss på varsin sida
och väntar på att hon skall glöda
göda våra liv med plingplong
aviseringar och uppdateringar

Kära Siri nu när du är varm online
svara på en fråga från en undersåte
Hur skall jag kunna somna nu
när min man har en drottning i sängen?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-06 13:58



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
inte ofta man läser humoristiska texter om mobiler och smartphones! Gillar!
(tillhör själv det "ännu mobillösa" folket - men har en stationär dator)
2019-11-08

  KattenKin VIP
Humoristiskt om det tragiska hur tokiga våra liv faktiskt blivit med teknikens utveckling, att de tar över och ersätter kärlek och mänskliga relationer. Himla fränt skrivet!
2019-11-07

  Kungskobran VIP
Härlig humor
2019-11-06

  Anya VIP
Fin gestaltning om när elektroniken tar över i relationen. Så tänker jag. Själv lämnar jag min telefon i annat rum på natten. Kan inte sova om den plingar till.
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP