Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plogförarens vardag

När den som i en fjärran forntid
svarade på mitt lockrop och lät
vindens och solens väldiga rörelser
förstärka deras dånande sus
så att allt levande blev till ett sorl av röster
som väller förbi honom plogföraren
Han plöjer fram verklighet ur underjordens svarta mylla

Numera har föraren fått sitt ego förändrat
genom en blandning av färger och nyanser
från djävulens förgård
så att allt smälter samman med livets aktslut
så att han går runt i ett ständigt förunderligt
tillstånd mellan rus i sitt inre och dis i sitt yttre
medan Dödens drängar
som tar hand om oss statslösa från livet
under det att de sjunger sin hymn till solen
låter stormkårarna bryta loss våra livssagors händelser
och låter dem återfödas
mitt ibland verklighetens synränder
allt för att ge oss alla en glänta i längtans skog
i den kvarstannade nattens landskap




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 100 gånger
Publicerad 2019-11-10 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson