Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privat kontext

Obehindrat
löser öppningen i porten ut
hela hemligheten
längs hela strandpromenaden
mot ett trånsjukt mörker
Över torgen går snacket
om den nya ordningen
Så bemannar mig min inre röst
Öppning åt vaddå?

I det strida regnet faller
konstruktionsbilden samman
i en sfär som skapas av textikala vindbälten
Och en strid ström av partiklar från alla håll
Och det jag lyckas åstadkomma neutraliseras bort
då vindarna balanserar och tar ut varandra

Främlingen från textens baksida,
som tydligen bevakat hela processen
och förstått att detta skulle ske,
tar ett steg tillbaka
och betraktar förödelsen
om ett av sina verk




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 146 gånger
Publicerad 2019-11-11 05:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson