Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
intrapsykisk = def "tankar, känslor, motiv, attityder, värderingar och annat som en individ har medvetet eller icke-medvetet". Psykologiguiden.


Den sk Sverigevännens "intrapsykiska" värld





"Jag är inte nöjd med mig själv. Det beror på
att ingen kunde acceptera mig som jag är.
Men eftersom jag blev förbjuden att kritisera
mina föräldrar så kritiserar jag andra
som inte heller verkar kunna försvara sig.

Men en sak gör jag. Jag hedrar mina
föräldrar. Det är mer än vad vissa andra gör.

Det finns, fick jag lära mig, ett enda
rätt sätt att vara människa på och
det är att vara lik far och mor,
svenska flaggan och nationalsången.
Fast de är ju inga människor förstås
men man ska älska dessa symboler
för gör man inte det så är man fel.
Och man får inte vara fel...dvs sig själv...
jo man får men man behöver inte sticka ut.
Den uppgiften är till för de som ska det.

Allt man inte vet nåt om är främmande
och det som är främmande är farligt. För
det vet man ingenting om och då kan det vara
farligt.

Mor och far tog aldrig reda på vem jag är
men jag kan förlåta dem för de har
fött mig. Och de skulle heller aldrig
ändra sig om man kritiserade dem.

De är ståndaktiga, trofasta och totalt
orubbliga. De är en klippa. Försöker
man komma nånstans med dem så
ska man ångra sig. Det ska gudarna veta.

Inget gnäll ! Inget tjafs ! Ät upp din mat,
be din kvällsbön och håll käft !

Och tala ur skägget....OM DU HAR NÅT
KLOKT ATT SÄGA.

Freud var bög har jag också hört. Höll
på med en massa drömskit och sånt.
Eller var han jude ? Också. Ja nåt var det.

Det finns grundvärden här i livet och de
måste man kunna. Att arbeta är ett sånt
grundvärde. Utan jobb ska man inte äta.

Ensam är stark. Det vet jag. Inga jävla
soc-pengar !

Sverige, Sverige über alles !"




Övriga genrer (Satir) av Gunnar Hilén VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-12 16:08



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Den som själv är främmande kan försvara sig mot det främmande, den som är smutsig kan försvara sig mot det genom att vara alltför ren
2019-11-12

  Gunnar Hilén VIP
Jag kan inte ändra min text men väl låta Satiren stå som genre...fast den läsningen haltar.
2019-11-12

  Ulf Carlsson VIP
Om jag bara ser till innehållet, tycker jag att denna text är alltför generaliserande och skulle kunna uppfattas som kränkande av många SD-sympatisörer. En kontraproduktiv och ironisk jargong har länge färgat den politiska debatten och fått SD att växa.
Människor har olika värderingar men samma värde. Det måste vi kunna hantera på ett värdigt sätt - inte minst på vår poesisajt.


2019-11-12

  henke_r
Klockren!
2019-11-12

    Lena Staaf VIP
Trovärdig bild av många s k Sverigevänner.
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP