Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL VÅREN

Kom åter, sköna vår med nyfött mod!
Novembers partitur har gråtens notskrift.
Kom genast med din sång som livets motgift
mot sorgen i novembers kalla flod!

Du är ju minnet av att vara god
till skillnad mot novembers onda dumhet,
som gör mig trög i apati och stumhet.
Du äger källorna med livets blod.

Förvisso har du nyckfullhetens själ
och driver gäck och spe från första början,
men innerst inne vill du säkert väl.

Så kom, du himmelsblå med dropp i sörjan!
Låt mig ej ruttna på novembers bår!
Kom fort tillbaka, ljusa, varma vår!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-14 15:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastiskt bra rimmad sonett om trista november!
2019-11-19

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad sonett med en käftsmäll till den sugande november. Ser fram emot den jublande majdikten!
2019-11-15

    ej medlem längre
Fint med en hyllning till våren så här strax innan vintern.
Och att notskrift rimmar på motgift, det är inte allom att komma på!
2019-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP