Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glimmande mynt på bomullsbädd


GULDMYNTET


I plånbokens myntfack låg guldmyntet.
Plötsligt var det borta. Ingen av barnen
kände till detta. Misstänkte att någon av
lekkamraterna till dottern, 8 år, tagit detta
guldmynt. Berättade att nu trodde jag mig
veta vem.
Utlovade björkris på bara rumpan.

Dottern gick undan och kom gråtandes med
en ask i handen, där låg guldmyntet på en
bädd av bomull.

- Den var så fin grät dottern och räddade
därmed kamraten från björkriset…




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-15 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje