Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En skrivövning på SkrivarSidans skrivgrupp på Facebook. Tema var att skriva kring dessa Tre Ord: symbios skata och svinhus i valfri form och valfri genre Foto: Eget


Upptäckt

Svinhuset står tomt

här fanns en gång två grisar

på sommaren fick de
vara ute i det fria
och potatisskalen tömdes i en ho

potatisen den hade farfar
tagit upp ur landet

i körsbärsträdets krona
fanns flera skatbon
byggt av grenar
i symbios
där samlades på kaffeskedar
må ni tro

symbios finns i många former
lärde jag mig idag
en heter Kommensalism
av den finns det många typer
en är Inkvilism  
när en organism bosätter sig i eller på en annan
orörlig, organism
som när en fågel bygger
bo i ett träd

© Eva Hedlund fd. Langrath

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-15 23:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2019-11-16

  ULJO
Härlig text.

"där samlades på kaffeskedar
må ni tro"
2019-11-16

  Monika A Mirsch VIP
Bästa Eva - du gav mig ett stort skatt!
kram
Monika
2019-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP