Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

78+

Sjuttiåtta bör man vara,
slippa trängas med den skara,
som i skogen flåsar på.

För att konditionen klara
till en fåfäng machomara
är det som man flämtar så.

Själv kan jag ju ensam sitta
och på träd och fåglar titta
tills jag åter börjar gå.

Som en gångare i skogen.
är det skönt att vara mogen
och sin egen mening nå.

Sjuttiåtta har jag hunnit.
Jag har maran övervunnit.
Vill jag, kan jag stilla stå!

Vill jag, kan jag öka takten
i min gång, för jag har makten
över egen bana rå.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-17 17:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Snyggt skaldat och en eftersträvansvärd livshållning.


2019-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP