Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aggressioner mot ett litet barn


SVÄRFADERN

Familjen var samlad till måltid,
varm soppa serverades till alla
även till min son drygt 2 år, han
dristade sig att slå skeden i den
djupa tallriken.
Soppan stänkte över oss vid bordet.
Svärfadern reste sig arg och vred så
stolen gick i golvet, måttade en örfil
mot min son, med militär precision
greps hans handled - rör mitt barn i
din vrede och jag knäcker din
näsa; förstått!

Svärfadern tyckte sig, oavsett läge
utgöra jordens mittpunkt där alla
medmänniskor hade fel och
brister...

Familjen packade och reste hem.

Föraktet har aldrig släppt taget om
denna händelse trots gångna 32 år.

Slå aldrig ett barn, andras eller eget
aldrig!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-18 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje