Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Märkligt sammanträffande


Edith Södergran

Sent på ett värdshus i Kosta Boda
steg en man in genom dörren med
ryggsäck och vandringsstav, stod
still och lyssnade på recitationen
av ägaren.

På ren Finlands svenska stämde
han in; visade sig vara en av vårt
broderlands största författare, vi
delade måltid, Lars var på väg till
bokmässan i Göteborg till fots
genom Småland.

Professor i Helsingfors, skrivit
ett 20-tal romaner, tyvärr har
vi tappat kontakten, men vår
samvaro finns klart i minnet.

Världen är bra liten, Lars är
släkt med Edith!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-20 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje