Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina länder

Till alla er som pratar om etnicitet och nationalitet
vill jag säga
att jag nu är knuten till fyra länder

Ett land som gavs av min far
Ett land som gavs av min mor
Ett land jag valde helt på egen hand
Och ett land som kom till mig med överraskning

Jag är tacksam gentemot mitt uppväxtland
där jag fått friheten att tänka själv
Och stolt över en plats på jorden
där vi möts
med olika ursprung, kultur och religion

Jag är ingen politiker
och kanske inte heller någon realist
Jag är filosof
och en liten poet

Men jag är inte ignorant
fullt medveten om det kaos och våld
som mer och mer präglar vårt samhälle

Och jag tror
att det som nu sker är oundvikligt
Murarna kommer att rasa

Människan har alltid vandrat
och våld är en del av vår djuriska natur
I mötet krockar vi
och det är svårt att förstå varandra

Men vi är alla människor
på en planet
i utkanten av en galax
bunden till ett galaxtisk spindelnät av kluster
som väver ihop hela universum

Jag har en dröm
där vi alla kan samlas
Vi är alla en och samma
Och kanske blir det vårt självmord,
utplåningen av mänskligheten

Men kanske inte

Ur kaos växer blomma




Övriga genrer av Moirin
Läst 249 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-11-24 01:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt som har sin kärna i din egen tillhörighet i flera länder. Sedan höjer du blicken och ser oss alla.
2019-11-29

    Peter Söderqvist
Jag tycker om hur du skriver din dikt. Flera länder i en. Behovet av att samarbeta. Kanske en dag växer en blomma.
Din text ger hopp.
2019-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Moirin
Moirin