Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från karg och stenig mark till bördig jord





Ett litet frö slog rot
i karg och stenig mark

förde en tynande tillvaro
längtade bort

omplanterades i bördig jord
utvecklades till en kraftig buske

grenarna blev fulla av knoppar
som slog ut i full blom

men rötterna glömde aldrig
den karga och steniga marken




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2019-11-27 13:49



Bookmark and Share


  Feminaz
Berörande poesi och ett överraskande slut.
2020-01-04

  lila fjäderblomman VIP
Fint om att komma vidare i livet - och att inte glömma var man kommer ifrån
2019-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så är det nog...man glömmer inte så lätt var man kommer ifrån...fint diktat...
2019-12-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin metafor...och ja man glömmer aldrig..tänkvärda ord
2019-12-02

  Lottie Ålhed VIP
Säger mig något om ursprung och uppväxt Fint och tänkvärt diktat
2019-12-02

    ej medlem längre
Symboliken fångar läsaren i denna fina dikt. Busken tidiga upplevelser finns kvar i minnet precis som hos oss människor.
2019-12-02

  Ess VIP
Touche<3
2019-12-01

    Peter Söderqvist
Fint skrivet om möjligheten att växa.
Analogierna är många.
2019-11-30

  Gunnel Eriksson VIP
Fin symbolik. Svårt att ryckas upp
med rötterna både för växter och människor.
2019-11-30

  Anya VIP
Tycker om din symbolik här. Nää glömmer gör man aldrig.
2019-11-28

  DavidM VIP
Tänkvärda metaforer i stroferna.
2019-11-28

  Kungskobran VIP
Maskrosbarnet
2019-11-28

  Maria Sundelin VIP
Minnen från hur det började stannar alltid kvar
Kramar
2019-11-28

  Olof Lagerhorn VIP
Klara och vackra bilder om att
minnas och växa.
2019-11-27

  Blomma-Stjärna VIP
tankeväckande -
våra rötter minns

det slår mig att de flesta i Sverige för så där hundra år sedan, var fattiga och hårt arbetande -
2019-11-27

  överlevaren VIP
Tänkvärd text....
2019-11-27

  M.Eta
Bra liknelse om hur lite välbehövlig omsorg förändrar livssituation!
2019-11-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer som berättar en livshistoria. Sina rötter ska man aldrig glömma. Men ändå kunna njuta av det andra som livet gav.
2019-11-27

    ej medlem längre
Vacker
De 2 sista raderna knyter ihop
Dikten till en helhet.
2019-11-27

  Eva Helene VIP
Vilken fin symbolik i din vackra dikt!
2019-11-27

  ULJO
Det fanns en tid …….Det räcker att se alla stenmurar i Småland för att förstå.
2019-11-27

  Niliboy
Ja, kanske man skulle ha det bättre med en annan jordmån, men jag klagar inte,, det är ju fritt att accoiera!
2019-11-27

  Öknens Ros VIP
Fint berättat med talande metafor.
2019-11-27

  Feliaxel VIP
Ja det är svårt att glömma svåra tider
2019-11-27

  Klara Ord VIP
Fin text! Bra bilder och en oväntad avslutning!
2019-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP