Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måttlighetsprocessen

Vad Ödet gjort sig mycket omak
att tala om för mig att min exflickvän
är lycklig
Medan jag får harva i resterna av
vad vi kanske kunde ha haft tillsammans.



Jag bryr mig fortfarande om att Ödet roar sig
Kungligt på min bekostnad
-Även om allt är ju överspelad nu-
Medan jag står vid mynttelefonen
mitt i vintern och tövar
Skall jag önska henne lycka till


Eller
Som vi brukar
stå och
blänga på varandra halva natten,
herr demon
innan du vet
att jag i ren förtvivlan
ger upp alltsammans
och lommar hem
under dina gapskratt.




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 108 gånger
Publicerad 2019-12-01 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson