Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Misslyckat försök som aldrig upprepas vid min dörr.


RÅNFÖRSÖK!

Ringer på entrédörren under nyheterna,
öppnar, där står en svartmuskig man, en
till nedanför trappsteget, uppbackning?

Vänder sin hand och sträcker fram den
och väser fram; "kyss min hand" och ge
mig din plånbok. Blixtsnabbt vred jag
armen, vände mannen ett kvarts varv,
sparkade mannen i knävecket, föll ner
och drog med sig sin uppbackning ut
och ner i trappen.


Med stark stämma ropade jag efter
dessa osaliga gestalter. Trots jultider
så är jag ingen tomte, bara en officer.




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 167 gånger
Publicerad 2019-12-04 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje