Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

7 dikter om en termos

bibliotekarierna hyschar åt mullret
så jag svältföder den, tills magen vänder sig ut och in.
kopp efter kopp efter kopp...

en fallos i borstat stål
är det nåt slags rymdinstrument, eller Irans nya kärnvapenprogram?
åtminstone inget för barn

15 jävla kronor, hutlöst
jag går ur kön
blir generös och potentiellt förkyld

efter att ha stått inlåst i ett skåp hela hösten:
bli tagen för bombattrapp
en handbagagesynd på terminal 2
(och du fick aldrig se Gran Canaria)

nämen! låg du alldeles bortglömd i väskmörkret.
jag ska nog skruva isär dig. borsta varenda mögelmillimeter

jag har planerat i mil
ditt präktiga bakhuvud - klonk!
och kroppen skulle se så liten ut nere i dalgången

pjäxor med de bortdomnade tårna
en kopp som delas runt, runt, runt
snön färgas brun av de kallnade slattarna




Fri vers (Fri form) av månsm
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-06 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

månsm