Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flygolycka

Två var de som dansade in, en själ och ett spöke.
Själen var väl svart, spöket förmodligen vitt.
På strålar av ljus som månen spritt,
de svepte fram på Pukaströms sjöaflöke.

Skönt var det att se de två
som i nattens dimma och snörök snodde.
Men vittnet till virvelns lek tappade tron han trodde.
Kontrasternas svart-vitt bröt in i det grå.

En juninatt var Näcken där med sin harpoflygel,
han spelte de okroppsliga tu ett spratt,
vitt och svart blev till frack och kravatt.
En skatas skratt, en flygolycka till fågel.




Bunden vers (Rim) av Nils-Johan Nilsson
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-06 22:53



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
En typisk Nils-Johan
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Johan Nilsson