Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte en ond man

Han är inte en ond man

När de var små läste han sagor för dem
sjöng vaggvisor om trötta klättermöss och sömniga troll

Han sprang efter cykeln utan stödhjul
och blåste på skrubbsåren
och torkade tårarna

Talade om hur tappra de var
hur vackra de var

Det är inte en ond man

Kanske är han trasig
kanske somnade han för ofta i tystnaden
och torkade sina egna tårar
är det därför han blir någon annan ibland?
en som inte blåser på skrubbsåren
men sårar
en som inte tröstar
utan skapar tårar

Men jag vill inte tro
att han är en ond man





Fri vers av Vox
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-10 22:28



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin text om en pappa som inte hade förmåga och ork att vara pappa fullt ut.
2019-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Alla är onda.
2019-12-12

  Madrugador
Wow. Du beskriver fint hur en person har både bra och dåliga sidor, och hur de bra sidorna kanske aldrig uppmärksammas av vissa. Vackert.
2019-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Vox
Vox