Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Frödingparafras med de vanligaste verstekniska greppen (udd- och slutrim, assonanser, anaforer mm) samt med det kärlekskranka budskap han ofta företrädde i sin musikaliska vers.


DINA ÖGONS KÄLLOR

Grumla ej källorna, flicka,
grusa ej brunnarna, mö!
Rusig jag blir av att dricka
ögonens glittrande sjö.
Blickande blicka,
darrande dricka
vill jag, om än jag skall drickande dö!

Bländad av blickarna båda
drages i djupen jag ner,
tjusad att källorna skåda
ser jag och ser jag och ser.
Mer vill jag dricka,
fagraste flicka,
medan jag sjunker i sjöarna ner!

Immar du ögonens speglar,
törstig jag trängtar ändå
blåsa på dimmornas reglar
ändå, ja, ändå att få
blott för att dricka,
skälvande blicka
ned i de kyssande källorna två.

Grumlar du källorna, flicka,
grusar du brunnarna, mö,
giftig blir drycken att dricka,
törstande torr skall jag dö.
Drinkarens plågor
vaggande vågor
släcker väl då i din stjärnklara sjö.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-13 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP