Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsrodnad

 

 

 

du sa inget om gryningsströsslet

det som sprättar vår sömn

som dödar vår natt

som är vi

 

 

du sa inget om solhonungen

den som speglar oss synliga

som gör oss till måltavlor

som är vi

 

 

du sa inget om skymningsrodnaden

den som slukar oss

som en vredgad vulkan

som är vi

 

*

 

du sa inget om stjärnglasyren

den som omger oss

som vi inte kan fånga

som är vi

 

*

 

du sa inget om svampmolnet

det som förenar oss

som förädlar oss till älvor

som är vi




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-13 18:14



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Det vackraste vackra har du skrivit i flytande blått, med skuggor av grått i sorg.
2019-12-17

  Solweig Jansson VIP
Älskar !

2019-12-14

    ej medlem längre
Jag vill inte sluta läsa denna dikt. Flytet, upprepningarna och det mjuka som vilar över en djupare sorgsenhet. Så förbaskat vackert att det värker in i hjärtat.
2019-12-14

    Lena Staaf VIP
Rytmisk dikt som binds ihop av sina upprepningar och temat i dikten, den plåga som vi drabbas av under livet. Vackert skrivet!
2019-12-13

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hon kanske va stum !?
2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP