Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns en kvinna


det finns en kvinna
hon lyssnar
med hjärtat

hon lyssnar och söker
med sin egen känsla
och livserfarenhet

det finns en kvinna
som är modig
med hjärtat

hon stannar kvar i det
även när någon behöver
mer tid än beräknat

det finns en kvinna
hon kan och väljer
både att höra och se

hon erkänner verkligheten
att ibland gör vården fel
ibland fattas kompetensen

hon är så stark
så modig
och så vacker

i den verkliga verkligheten
insiktsfull om att även i den
sker mänskliga misstag

som orsakar vårdskador
vars konsekvenser
vållar barnasår

det finns en kvinna
som ikläder sitt arbetsrum
med sina egna äkta livsbilder

ett livsträd
som växer mellan
himmel och vatten

det finns en kvinna
hon lyssnar med hjärtat
och hon svarar

med sin egen livstro
med sin egen tro
på livet







Fri vers av glasa VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-13 19:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Din text berör
2019-12-15
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP