Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kvarnen

där vid kvarnen blev jag vuxen

att älska den som haft det tungt
är att malas ned till mjöl

när instinkten varit att kyssa pannan istället för munnen
hellre kramas och lyssna än att spontant spänna på
instinktivt varit lättsam och munter
satsat på ekonomisk trygghet
instinktivt felbedömt
instinktivt nedmald

en påse mjöl har till slut inte så mycket att ge

den bara finns, inte mer

tills vatten, jäst och tid
förvandlar den till något annat




Fri vers av jagedvin
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-15 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jagedvin