Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

perrongen

på perrongen stod människor
skägget guppade
på gubben från havet
man vill tro att han seglat jorden runt
är full med anekdoter
och skatter på vinden
bara för att han ser ut så
eller så gillar han eventuellt jazz
men vad vet jag

han där ser ut att heta Anders
ansträngd, kanske nedtyngd
av ett liv hittills
av att borsta tänderna varje dag
och producera, formulera med mera
han kan behöva en kram
men vad vet jag

en tonårsdotter ser chockartat på
när mamman lånar hårborsten
och borstar lite väl rigoröst, jag håller med
blicken på flickan
blir säkert dagens mest humoristiska inslag
i någon annans liv
essensen av humor finns nog i tillfälligheterna
i referensramarna
inte i personen
men vad vet jag

en och annan tittar ned i skärmen
intressant hur en människa
vars hjärna bombarderas med information
kan se så passiv ut
skärmfolket upplever nog saker
vad vet jag
men jag upplever inte dem
lika lite som de upplever mig
när jag gör likadant

på perrongen stod människor
det vet jag




Fri vers av jagedvin
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-02 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jagedvin