Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"JULEVANGELIET"

Jesu födsel just till jul
är ett påhitt mest på kul.
Julen är nu tvärtemot
blott ett minne av ett blot.

Jesu olycksfyllda ban
blev ett barn av marsipan,
som på leksakskrubbans strån
stelnat till ett hedniskt hån.

Är en skär dekoration
passande symbol för tron
på en frälsare som föds
till en fotvandring till döds?

Nej, låt evangelium
gälla tomten, röd och dum!
Blanda inte bibelns vers
med vårt överflöds kommers!

Jesus föddes i ett skjul
till ett kors och ej till jul.
Tänk på honom varje dag
för din evighets behag!













Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-18 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP