Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖD SONETT

Tomater, körsbär, vin och pelargoner;
Sonetten ger kontrast åt årets död.
Ett liv behöver gnistan, glödhet, röd
för kärlekskamper och revolutioner.

Alizarin och krapp går in i i märgen
i sångens aggression och hjärteblod.
Intensiteten i kulören "god"
är röd, venetiansk som falufärgen.

Men purpurmantelns spe av Jesu sår,
förgiftandet från lögnernas mikrober,
klimatförnekelsen i egoismens spår

klär ondskan i scharlakan detta år
som gått. Förhoppningsvis så förestår
ett år med mjuka sömmar av cinnober.





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-28 18:10



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Snygg sonett!
Må det röda
klara kampen mot mörkret
utan att förblöda.
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP