Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VIT SONETT

Klävitt, klävitt! Vak upp för självrannsakan,
du jordens barn! Vår månes kranium
som gulvitt vittne grinar hålögt. Stum
går hon och spökar blekt i molnens lakan.

En vit titan, men zinkvitt genomskinlig,
är månens skiva vittne till vår jord
och dess förstörelse, snart färdiggjord
och hjälpinsatsen nästan oupphinnlig.

Förnekarna, som ljusets änglar klädda,
naiva i sin självtillräcklighet,
med oskuldsfärgens falska arsenik

har inte ens förstånd att vara rädda,
berusade av påstådd nykterhet.
I deras vita vecka står snart jorden lik!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-29 17:33



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Lysande!
2020-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP