Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÅ SONETT

I vår blir oljemåleriet blått
med kobolt och hortensia i färgen
och akvarellerna går vått i vått
som himlens azur mot de djupblå bergen.

I vår blir havets våg ultramarin
med wedgwoodton i fräsandet mot stranden
och himlens kupa ljus av coelin
bär budskap om att våren är för handen.

I Sverige målas våren dalablå
med löften om syrener och lavendel,
med provensalska skiftningar också

av penslar med pariserblått i stråna.
Blott våren ber i tidens snabba pendel:
"Förgät mig ej och lusten min att blåna!"




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 158 gånger
Publicerad 2019-12-29 19:14



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Som konstnär med tycke för blått gillar jag denna dikt stort! Beundrar din flyhänthet.
2020-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP