Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUL SONETT

Citroner, lejon, höstlöv och meloner
gör livet fult och gult på samma gång,
från guldets lömska glans i kejsartroner,
till visslandet i gula fåglars sång.

För gult förknippas dels med pest och galla
och dels med smörblomsprakt i solig skrud.
Den falska avundsjukan smittar alla
och ingen motstår ett kanariskt ljud.

Med varningstecken, brand och postens lådor
utgör det gula en kakofoni,
som alla vet har fördelar och vådor.

Med bärnstensglimmandet i rav och kådor,
som giftigheter och förräderi
är gul den färg som ingen undgår fri.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-30 13:37



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Nu är solen där!
2020-01-01

    Lena Staaf VIP
Elegant sonett som dock ej fick med den livgivande solen. Det må vara förlåtet för solen finns där likväl ( än så länge).
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP