Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lekande föräldrar


Föräldrars tokiga påhitt
att de måste leka med sina barn -
varifrån kommer det ?

Leken är inget skoj man skojar med.
Leken är ingen sysselsättning eller tidsfördriv.
Den är inte till för att föräldrarna
ska känna sig duktiga.

Barnet leker för att kunna bli vuxen.
Leken är ett sudoku.
Den är allvar.

Förälder - stig åt sidan !
Gör ditt !
Var till hands när leken hakar upp sig
och barnet ber om hjälp !

Var vuxen så barnet vet vad det är
leken ska leda till !




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Hilén VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-30 15:27



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Våra föräldrar lekte aldrig med oss. De hade inte tid. Det är ett modernt påfund och ger i onödan föräldrar dåligt samvete om de inte hinner.
2019-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP