Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JANUARI

Löften kan svikas redan i början.
Träden bär kronor av moln.
Domherrarna i röda tröjor
och skatornas upprustning av fjolårets hotell
med konstfärdiga stickningar
och korsbroderier av pinnar
är fönstertittarnas enda underhållning.

I mitten av månan börjar luften fyllas
av vardagens damm.
Solen ställer om sin väckarklocka
efter morgontågens nya tidtabell.
Stearinljusen fladdrar nästan i onödan
över middagsborden.

Resten av januari fylls av suckar
av försonlighet.
Sparvarnas sekundsnabba utflykter är skisser
till kommande kurbitsmålningar
i april.

De sista dagarna
reser sig himlen några millimeter.
I trädkronornas korsvirke gungar
småfågelmjuka småfågelbon
som övergivna törnekronor.
Vinden sjunger salighet
och gåtfullhet.

Men bakom hörnet lurar februari
med vårhacka
och såriga spelkulehänder...




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-01 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP