Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alexandriner


KOLONIN I JANUARI

Så äntligen en dag med ljus i horisonten!
Jag cyklar lättad ut till kolonin en stund.
Där möter, sovande, en frusen björk i fronten
och muren, ännu tigande, i mossans mjuka grund.

Till synes dött är allt som sommaren bekläder
och visset, naket det som våren klär i grönt,
men sinnet lever upp, när jag min lott beträder
och hoppet spirar snabbt av allt jag minns som skönt.

Två månader går fort, snart kommer mars med ljuset,
snart börjar allting gro och växa upp igen!
Snart kan jag öppna upp och städa trädgårdshuset
och släppa solen in från blåa himmelen!

Än drömmer kolonin i januaris dvala.
Min poesi är stel av vinterns kalla kram.
Dock lämnar rimmets frost det frusna och banala,
när våren sveper in som diktens första dam!

Jag cyklar hem igen och tänker under färden,
att livets växande och dess förödelse
blir i min koloni en spegelbild av världen;
ett cirkellopp av död och återfödelse.






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-14 06:13



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Skickligt rimmat.
2020-01-15

    Lena Staaf VIP
Elegant och jordnära men med en blinkning mot de eviga frågorna.
2020-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP