Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har jag börjat fundera över eventuella genvägar


I min jakt på kreativitetens källa

jag har så smått börjat samla på klatschiga, tänkvärda sentenser
det skall väl ändå vara lagligt,visserligen uppfattar jag att tillvaron blivit alltmer småskuren. Tanken eller rättare idén kom till mig när jag erfor att inom musiken har det varit legio att sno från kolleger ända sedan Bellmans tid och då gjorde det kanske inte så mycket vad vet jag, men i tider av tilltagande kommersialisering kanske saken ställer sig helt annorlunda.
jag tänker lite på kreativa och artistiska människor som knåpar ihop något som sedan oväntat får en succé helt plötsligt förändras minnet av vad som egentligen hände och i värsta fall uppstår ren fiendskap synd på så rara ärtor. Jag träffar ibland en fotograf som verkligen är kunnig i immaterialrättens många fallgropar men han har ju varit yrkesverksam på en större dagstidning här i centrum så det tycker jag inte räknas. Jag tänker mer på Stieg Larsson som knåpade ihop kriminalromaner som blev mycket omtalade och veritabla försäljningssuccéer oavlönat fanns en sambo som stöttade men plötsligt får hr Larsson i sina bästa år en hjärtattack och avlider man kan nog utan att överdriva han dog mitt i språnget vad jag förstår fanns inget avtal enbart muntliga löften från den manlige författaren. och manlig har inte den bästa klangen när det kommer till nära relationer ..Det lär ha blivit en någorlunda anständig överenskommelse mellan parterna men skall man tro tidningarna satt det hårt åt och troligen har den värsta idealiteten fått sig en riktig törn.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2020-01-17 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP