Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar, bibliotek som himmelriket, eller ett knull.

Slutligen;Mina tankar...
Har de vaknat rätt eller fel?
Hur väljer jag de rätta tankarna?
Vad är de felaktiga tankarna för något?
Vilka/Vilket spår för de in mig på?

Är mina tankar jaget?
Illusionen?
Illusionisten?
Eller Ytterst verkliga?...
Titelspår...

Vilka titelspår är du idag?
Vad är du på spåret?
Letar du efter snudden av dig själv i böcker?
Eller oliktänkande?

Det finns aldrig en så bra tid, att låna böcker på ett bibliotek, som när man mått dåligt under dagen, och sedan behöver sin frihet.(Släppas ut på bete) (Behöver ett himmelrike på jorden, typ biblioteket), detta är en allegoritm och nödvändig formel.
Formel Ett. :)
Jag menar...
Titlarna är aldrig så bra, som just då, och möjligheterna aldrig så stora, som vilka böcker man kommer hem med, och de har de bästa titelspår, och så vill man att böckerna skall vara lika bra. Men bli då ej besviken, ty ofta är titlarna bättre än böckerna, och trots att du genom att vara en stund på biblioteket och kopplat av...
Så förvänta dig aldrig att böckerna skall FRIGÖRA dig, utan de kan som bäst frigöra en bit av dig. Eventuellt göra dig besviken...
Men om du blir besviken på en bok, ge inte upp ditt läsande...
Fortsätt bara, och hoppas på att nästa gång blir det bättre...
Som ett ligg som var ett knull...
Eller ett Knull som blev ett ligg...
Ni hör ju?
Det ena låter bättre än det andra, trots att de agerande parterna i scenen eller akten som beskrivs, Gör samma sak!




Bunden vers av Mim
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-18 02:34



Bookmark and Share


  Spik
Tycker verkligen om din beskrivning av böcker och bibliotek.
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Mim