Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fler liknande frågor finns nedan


Vilket var först ägget eller hönan?

vilket kommer egentligen först känslan eller orden för känslans uttryck?
Den kanske inte är så svår om man benar lite och försöker vara logisk
det är ju klart att barnet lär sig uttrycka känslor tidigare än de lärt sig artikulera dem i ord ;och erfarna mödrar lär sig tolka sina telningar innan det kan prata och vad är egentligen ord annat än en uppsättning ljud. och en person som talar ett totalt främmande språk blir inte förstådd hur artikulerad hon än är ;en ström av ord.
Ingemar Bergman ställde en gång frågan varifrån kommer musiken?
Musik kräver en uppsättning av mänskliga "verktyg" för att kunna frambringas visst
men det gäller ju allt mänskligt så påståendet är att likna vid en plattityd
Musiken ädla känslor föder påstod någon men då är vi tillbaka till drivkrafterna
bakom.
någonting säger mig att större tänkare än jag slitit sitt hår och blivit gråhåriga i förtid och den risken vill jag inte ta




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-01-20 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP