Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20 miljarder till vården, tack, och jämlihet och demokrati åter till arbetslösa!


Till partipamparna


Det kommer att födas en dag, skall ni se,
när lögnerna tappar sin slöja,
de lögner som fått varje fattig på knä,
dem tvingat att nackarna böja
Det duger alls inte att säga en sak
men mena en annan, och kalla
sig arbetarvän, blott för valsegerns smak
samt makten att landet befalla

De få som ni drabbar är dock många nog
att låta sig höras på gator
De är veteraner i hundraden tjog,
ni tycker väl att de är skator
en ohyra som ingen anställning får
och så i Fas 3 skall förvaras
Den skulle ni avskaffa, sa’ ni i går,
en lögn som behöver förklaras

De flesta gott tjänar, och de som får mest
befrias från skäliga skatter
Ni stryker kring benen på dem som mår bäst
som vore ni hungriga katter
De rika blir glada av er politik,
er nyvärpta grå högervänster
Ni tycks inte rädda att gå över lik
i ivern att så era tjänster

Förvaring får kosta hur mycket som helst
men vården, ack, inte ett öre
Ni har ju de rika från skatterna frälst
och vad har ni mer satt er före
När morgonen kommer, det är nästa val,
jo, då får ni se vad kan hända
Ni flyger med stormen ur styrandes sal
och landar på ömmande ända

Vid förstamajtalet och ert ”Upp till kamp”
skall fattiga huvudet skaka
och erinra sig att det kom från en pamp
som blott vill ha röster tillbaka
Han pratar om jämlikhet, demokrati
som vore de roliga rader
med meningar utan ett uns allvar i,
av dylikt kan envar få spader

Det kommer att födas en dag, skall ni se,
när de som er ärvde till rätta
får ställa er röra, det måste ju ske
och alla behöver bli mätta
Så lär er nu detta: Det går inte an
att ljuga för fåtalet heller!
Det straffar sig säkert som saken är sann
med rättvis förlust när det gäller.



18/1 2020




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-20 21:26



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Den här blir ett fint bokmärke. Du skriver lysande
2020-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
å, så korrekt
så bra
du bjuder på visform dessutom
och alla som kan höra
inser väl nu
hur förljugen politiken
socialdemokrati med allians
har varit

men nu ska vi inte klaga mer
det är dags
att ställa till rätta
så att vi alla får bli mätta!
2020-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP