Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit skepnad

Taket stirrar intimiderande i ögonen
och skamsenheten riktar min blicken bort
glömskan gör sig påmind
den förs från det osynliga rummet genom hallen
den står där framför
vit till sin skepnad lutandes i dörrposten
den söker min blick
ser att den finns men möter den inte
den tittar mig i vitögat

Den kom åter på natten
den lutade sig över mig
låtsas att jag inte ser
som om du kunde vara i rummet utan att jag märkte

Vintern kom
över natten hade marken begravts i snö
ögonen tyngs av tröttnad och huden av gäss
och från sängkanten gör mina nakna fötter sina första spår
det gör ont att gå upp på morgonen
snön biter mig i huden och myrorna kryper i muskulaturen
men det är inte så allvarligt

Det går faktiskt att göra snöänglar
även om dom inte finns på riktigt




Fri vers (Fri form) av Savel
Läst 157 gånger
Publicerad 2020-01-20 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Savel
Savel