Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kved

I en moders inre är ingen död,
ej heller andas
I mull, jord och intet
tas inga andetag
Födda, tar vi med blodsindränkta händer,
klutade vår första luft
Levande, utomkveds,
morgonrodnade
andas vi livets håvor

I jordens dödsvärld andas ingen,
mot skyarnas livsvärld
kommer segern
Ingen är död
Ingen tar andetag
i moderns kved
Mellan livet och döden
är livmodern

Länken mellan döden och livet
slogs härdad i livmodern
Länk för länk,
slogs av alla forna liv
till kedjan jag är
till min natur
till all dåtid som avlats in i mig




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-28 07:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP