Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från liten till medelklass, till stor personlighet, till stor levnad. Romanfigur? Eller? Bokstoff.


De hårdsamma handskarna, eller ett hårt yttre!

Om jag tittar ner på dina händer, så ser dina händer, där de är; Handsk-klädda.
Tuffa ut, hårda. Där de är ; Inträdda i ett par svarta skinnhandskar.
Om jag tittar på ditt ansikte, men för bövelen, jag får inte ta på det, men jag tittar på det...
Så; Är de kantade och markerade med tydliga linjer.
Det ser hårt ut...
Att vara superhjälte eller man...
Ditt liv kantas av goda gärningar...
Det vill du låta ske!
Du tillåter det,men erkänner inte vad du gör och har gjort!
Du är en god människa...
NN.
Nils Nuder...
Eller Bara NN, om du får bestämma!
NN, som i skatteverkets ifyllnadsblankett, eller försäkringskassans , om du någonsin skulle hamna där!
NN...
Blanketten frågar efter ditt namn.
Tills du fyllt i det...
Så har du bara ett namn...
Mer anonymt än så..
Kan det inte bli!
Du älskar anonymiteten.
Har blygheten över dig.
Du är en stor djurvän!
Och det är du motmänniskor också...
Mot människor som inte svikit dig!
Du är en god människa...
NN!
Men du kan glömma att jag går med på din anonymitet!
Det är just därför jag skriver om dig...
Dina vassa kanter, hårt ansade rabatt...
Men med guldkant i tillvaron...
Där du är mild!
Och förutom att leva efter guldkant i bland...
Lyxens rand...
Så är du guldkanten i mitt liv...
Och trots att jag INTE är kär i dig...
Så kan jag väl ändå få vårda ditt goda rykte?
Det rykte jag vet, att du säger, att jag inbillar mig.
Men det rykte som jag vet att du har!
En god människas rykte...
En god människas fägnad.




Bunden vers av Mim
Läst 87 gånger
Publicerad 2020-01-22 04:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim