Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Thunberg hänvisar till aktuell forskning, men tvivlarna beskyller henne för vänsterpopulism och domedagstänkande.


SISTA STRIDEN?

Det är inte konstigt att en flickas unga varelse
ger en ny version utav Johannes uppenbarelse!
Gretas metafor för katastrof är inte kryptisk,
fast den målas upp av vissa såsom dumt apokalyptisk.

Barn har fordomdags i både sagorna och skrifterna
varnat vuxenvärlden för sitt handskande med gifterna.
Världens ledare i form av presidenter eller kungar
har ju skamligt tvingats träda fram som nakna inför ungar.

Endast tolv var Jesus när han talade i templet
och han delgav senare i livet det exemplet:
"Om I icke vänden om och bliven såsom dessa små,
får ni aldrig i Guds rike, som är sanningens, ingå"!

Greta Thunberg och de andra nyttjar inte bibelns språk.
Det gör däremot klimatförnekarna, som söker bråk
och försöker få det hela medelst uttryck från sin bibel
löjliggöra den klimatoro som finns och utså tvivel.

"Sista striden" kan det vara om vi inte skyndar på
säger vetenskap och forskare. Då kan vi ändå få
ett slags Harmagedon, ragnarök och sista strid
som ett uttryck för den verklighet som hotar jordens tid.

Så man önskar nog att presidentkolossen Donald Trump
vänder om och blir sin motsats som den blide Forest Gump.
Greta Thunberg önskar man all lycka i sin ungdoms kamp
att få världen att må bättre och att lösa jordens kramp.











Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-22 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP