Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mysdikt.


snögräs

några svanar lämnar byn
tänder lampan i pannan
kom inte ut förrän mörkret la sig över himlens rosa

svanarna ropar vilset
ett flygplan lyser till
som en raketplanet alldeles nära

frost i gräset liknar ändå lite snö
glittrar till på sina ställen
så mycket liknar men ändå…

tänker på barndomens granar när jag går här
deras väldighet som höga snöslott
ett barn håller om tusen världar med armar små

kniper med bröstkorgen om minnet av
drivor utanför dörren
mysiga stampet av stövlar på trappa

komma in och känna tyngden i kroppen efter skidåkning
komma in och känna kinderna blossa
dricka kaffe och se ut över bländvita snön
komma in i köket vara snönöjd och yr av ljus inuti






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-01-25 19:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En känsla som får en att tänka till!
2020-02-01

  Respons VIP
Du framkallar härliga vinterminnen genom din dikt! Tack för det!
2020-01-28

    Lena Söderkvist VIP
Subtilt om klimatförändringen. Jo, djuren i norden lider också. Här är det svanar som inte känner igen sig. DU känner inte igen dig. Det är sorgligt, och du sätter verkligen fingret på det.
2020-01-27

  ULJO
Fint nu när avsaknaden av vintern lamslår oss
2020-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Från minnets bibliotek, hämtar du härliga bilder från förr och delger läsaren.
2020-01-27

  Peter Olausson VIP
Mm, hör det där snöstampet, känner doften av kaffe (eller varm choklad), minns värmen i februarisolen vid en ådrad timmervägg i en paus vid skidlöpan - livet har sina underbara stunder. Tack för tidsresan! - Peter
2020-01-27

  KattenKin VIP
Kan känna den där härliga känslan du beskriver så bra på slutet, precis så.

Här har vi snö, måste hämta skidorna i förrådet, blev rent sugen.

Fin och mjuk som nyfallen snö är känslan i berättarrösten. Mysig text.
2020-01-26

  Ulf Carlsson VIP
Minnesmättad dikt med läsvänlig struktur.
Metaforerna ger mig en känsla av att tiden står stilla trots alla moderniteter.

2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP