Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

27/1 -20

Denna vers är dålig dikt,
skriven mestadels av plikt
men kan nyttjas till att få
denna mulna måndag grå,
att gå fortare en stund,
vilket då blir versens grund.

Varför skriva poesi,
när man helst vill låta bli,
när ens dikt blir glåmigt blek,
fjärran från den ljusa lek,
där i diktens gröna lund
tiden stannar för en stund?

Nu har redan gått ett tag
utav denna trista dag,
som skall stanna i mitt sinne
blott i form av detta minne
av en dum och dålig dikt,
skriven mestadels av plikt.









Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-27 17:27



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Skulle vilja ha dina dikter samlade, i pappersform! Varför ger du inte ut dem? Till glädje för många!
2021-08-10

    ej medlem längre
"fjärran från den ljusa lek,
där i diktens gröna lund
tiden stannar för en stund?"

Det var vackert.

Himlen slutar röra på sig.

Människor slutar gråta.

Allt för konstens skull.
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP