Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar om arvsrätt och över människornas förmåga...


SLÄKTKRÖNIKA I!

Vem ställde till det, vem gjorde vad?

Ferdinand slogs ihjäl av Elon, sonen.

Elon slogs ihjäl med en hammare av
fosterdottern Alva, pingstvän.

Jenny, gift med Ferdinand, gick ur tiden
någon dag efter, fall i trappan sas det.

Vem gjorde vad?

Är släkten medskyldiga för ett arv?
Arv är styggelse och lockar till dåd.

Vem gjorde vad?

Mormor berättade om jag inte gick
vidare med informationen.
Nu, mormor ligger tankarna ute på
nätet.

Vem gjorde vad?

Funderade och gick till sjöboden för
att låsa den, drog upp roddbåten
och plockade upp livbojen på land.

Vem gjorde vad, sanningen kommer
aldrig fram, gick så hem till mitt, tog
en sup för lugna ner mig.

Väl hemkommen drog jag ner alla
persienner, lade mig i sängen och
funderade över...
vem som gjorde vad?

Motala ström forsar vidare som
inget hänt i evinnerlig tid...

Vem gjorde vad?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 171 gånger
Publicerad 2020-01-29 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje