Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mol alena

I detta främmande dunkel
gäller det att inte komma mig för nära
så att man släcks ut av ett
bakomliggande medium starkare än mitt
Men jag kan berätta för dig
från sådana som mött mig på ett av torgen
där du berättas med ett visst tilltal
att det blir ett du
Svaret får bli ett rop från en inre glöd
som män och kvinnor gör
innan de hunnit bli textens krigare
Och över alltsammans tronar
en välkänd herre nämligen Strömkarlen från bäcken
som tar sig vilka skepnader han vill




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-30 04:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson