Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"SJ, SJ gamle vän..."

 

 

signalfel det kallas

när det "nallas"

koppar som tjuvar stjäl

de har ingen själ

vad bryr de sig om andra

som tröstlöst får omkring vandra

tåg som inte går

de brott begår

är det värt pengarna

sover de gott i sängarna

vilka är de fula fiskarna som köper

av de som längs spåren löper

tjuvar ingen heder har

inget de lämnar kvar

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-03 10:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Och Sten Stensson Sten som stins! (Nils Poppe)
2020-02-04

    Lena Staaf VIP
Ja koppartjuvarna ska klämmas åt! Men signalfel är ett samlingsnamn för alla fel som kan uppstå (och det är många på grund av dåligt underhållna spår). Det fungerade bättre innan man privatiserade banverket. Då fanns både lager med reservdelar och kunnig personal som ingrep när något var slitet, innan det gick sönder.
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP