Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MYSTERIETS RUM

Mysteriet behöver ett eget rum
utanför och innanför.
Kartläggningen och systematiseringen
förminskar det gudomliga
till mumlande dogmer
och mekaniska ritualer.

Profaneringen av själen
i barnsliga melodifestivaler
och påskens ceremonier,
gör Gud till en trollkarl
och pajas, nerknarkad och tatuerad
med de senaste flaggorna.

Heligheten behöver ett stilla rum
bortom den avgudande bokstavstron
och den tjatiga gospelsången.
De troendes tungomål måste dämpas
och orgelbruset tonas ner
för att mysteriet skall kunna höras.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-04 17:35



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Tycker om vad texten vill belysa, kärnan, bakom all distraktion.
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP