Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt aldrig kärleken dö

 

 

i en värld full av hat och krig

där lidande och död är vardag

kan där finnas kärlek?

 

barnet som mobbas

som får utstå spott och spe

var finns empatin från "vännerna"

 

kvinnan som får utstå våld i hemmet

där tecknen på hennes kropp talar

kan det kallas kärlek?

 

krigen i världen

där blod och gråt blandas

är det vad vi vill ha?

 

varför detta vansinne?

det gagnar bara tyranner

störta dem från tronen

och låt kärleken leva

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-14 10:32



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Inte att förglömma: Människan är ett rovdjur.
2020-02-14

  Koloristen
Och när tyrannerna skall störtas från sina troner så ersätts de oftast snart med nya dito eller så får oskyldiga sitta emellan (minns idag kulturstaden Dresden för 75 år sedan, många kvinnor och barn bland de döda). Kanske finns det något annat bakom det hela som vi måste inse att vi behöver ta tag i först?
2020-02-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Live for the love
see it as a golden dove
which reach us from every-
where, even from above!
2020-02-14

    Lena Staaf VIP
Kloka ord! Men det finns också väldigt mycket kärlek, vänlighet och omtanke i världen. Det är bra att påminna sig själv om det när det känns som mörkast
2020-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP