Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har kommit på; Kulturens olika skolor! Slutkommentar; Bokstoff i det stora hela.


Kulturens Blomsterprakt, eller Blomstertakt?

1.Kulturen blomstrar som mest när den har ett eller flera problem att lösa.
2.Bollar med en eller flera lekande ide`er, såsom kan vara; Att leka med konst, eller ord.
Dessa två ytterligheter, är en ytterlighet, när samma människa jobbar med dem.

Den YTTERSTA ytterligheten är; Tänker utanför boxen.

Och slutligen, The Exit Creation Art är när man;Spinner vidare på tidigare existerande ide`er.

Konst och kultur, är filosofi, när en människa kan förklara sitt konstverk!
Att inte alltid kunna förklara sitt konstverk, har också en betydelse.
Det är inte alltid som man kan förklara en mening, men den finns där!
Det är alltid , en människa kan förklara SIN mening, när konstverket blivit fött!
Ett konstverk, kulturverk, är alltid som klarast och kanske med djupast innebörd, om du förklarar, just det du skapat, i födelseögonblicket,när det blivit till, på duk eller skrivelse. Sedan blir det så omredigerat, om du förklarar originaltanken, eller originalinspirationen senare. Du ska vara som ett barn, när du skapar, Du skall kunna säga; Titta vad jag ritat,eller målat, eller skrivit! Och känna endast glädje i den stunden, eller ska du känna endast glädje i den stunden, tänk om du fått en förlossningsdepression, i ditt skapande, chansen finns, men du vet vad du vill uppnå! Och om du nu vill vara vuxen... Förklara då ditt verk... För omvärlden , eller närmsta bekantskapskretsen!
Du har just skapat...
Vad rör dig då annat i ryggen?




Bunden vers av Mim
Läst 96 gånger
Publicerad 2020-02-07 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim