Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En värld

 

 

vad är det för värld

vi lämnar till

våra barn och barnbarn

en enda oroshärd

människor husvill

föräldralösa barn

 

om vi oss inte i kragen tar

hela världen står i brand

världens öde beseglat

ledare i världen antar

dokument som band

papper som förseglat

 

låt kärlek och empati råda

människovärdet återupprättas

glädjen över livet segra

må ingen förråda

falska dokument sprättas

dom med kärlek besegra

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-08 10:59



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om en fråga man ofta ställer sig. Vilken värld överlämnar vi till kommande generationer?
2020-02-09

  Niliboy
Ja, å älska din nästa som dig själv!
2020-02-08

  Bodingen VIP
"Vi har inte ärvt jorden av våra föräldrar, vi har den till låns av våra barn".
2020-02-08

    Lena Staaf VIP
Färre dör i krig i dag än för femtio år sedan säger forskarna. Det tror vi inte på för vi får ta del av alla nyheter om krig överallt.
Klimatförstörelsen är det största hotet och det leder också till krig och flyktingströmmar när människor inte kan försörja sig på grund av torka och översvämningar. Så ja, vad lämnar vi för värld åt våra barn?
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP