Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2012/05/08 at 08:12


Maskrossången

 

Sitter inne i mitt trygga hem. Har tillbringat dagen med att städa lite och plocka
upp maskrosor från gräsmattan.

De är till stort bekymmer.

Som i en dimma kan jag förnimma hur många människor i andra länder har det. En del har sett sin familj mördas inför deras ögon och kropparna har blivit lämnade på marken till allmän beskådan. Några har lemlästats och en del mist förståndet. Andra har skingrats och flytt till olika länder och ingen vet var den andre finns.

Maskrosorna är verkligen till stort bekymmer.

Många människor svälter. Tänk att inte kunna ge sina barn mat och själv vara utmärglad och utan kraft. Deras hem är skövlat och sönderskjutet, så de sover under bar himmel, med fara för sina egna liv.

Mina maskrosor är verkligen ett stort bekymmer.

Många människor ligger på sjukhus med undermålig vård. Medicinerna är slut och läkarna för få.

Länderna saknar struktur och ledning. De kan inte enas inbördes om vilka som ska leda landet och osämja råder mellan olika riken.
Ingen är egentligen intresserad av att förbättra för de oskyldiga och fattiga människorna, utan är maktmänniskor som vill styra för egen vinning på andras bekostnad. Ingen vågar säga emot för då kan hela familjer drabbas.

Tänk om maskrosorna hinner blomma och sprida sina frön innan jag hunnit plocka upp dem.
Det är verkligen ett stort bekymmer!!!!!!!




Övriga genrer av Britt Gustavsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-09 17:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP