Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ordet=Livet


Spegeldansen

 

Ordet var ett
tills vi splittrade det.

Skärvor av Ord dansar i vinden.
Vänder och vrider sig i piruetter.
Söker sin jämlike för att finna sig själv
till ett fullbordat Ord igen.
Förvirrade parar de sig med olikheter
likt bräckt vatten till giftigheter.

Ordet var ett
tills vi splittrade det.

Ordskärvor skälvande av godhet
undflyr de onda.
De onda för en ojämn kamp i blint
raseri och svartsjuka.
Världen blöder vattenfall av tårar
i smärta från eldens svedda åkrar,
bräckta dricksvatten och svält.

Ordet var ett
tills vi splittrade det.

Kör sand till Sahara och häller sötvatten i havet.
Svältande vrider sig naturen i plågor.
Skärvor av Ord sårar varandra hejdlöst
tills det splittrade Ordet återfinner sin pusselbit.

Där solen går ner stiger ljuset fram.
Ordet står åter enat i fyrverkerilycka,
ljusklot av sällhet och frid
i evighetens ÄR.




Prosa av Britt Gustavsson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-08 15:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket bra! Och oj vad vackert du målar!
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP